Gods åbner portene for sjællandsk madguf

Kulinarisk Rosenfeldt afholdes søndag 7. september med fødevarer og kunsthåndværk fra Region Sjælland.

Den første søndag i september kl. 10 vil en kanonsalut brage over Rosenfeldt Gods ved Vordingborg. Herved erklæres årets festival for kvalitetsfødevarer og kunsthåndværk fra Region Sjælland for åben, og 40 stadeholdere vil stå parate til at fremvise og fortælle om deres varer - alle tilvirket i Region Sjælland.

Med mikrobrygget øl fra Næstved, pileflet fra Haslev, saftige frugter fra Lolland, uldgrisekød fra Falster, lægeurter fra Sorø og flødeis fra Møn vil der være noget for enhver smag.

Udover handel og vandel er der forskellige gratis aktiviteter for festivalgæsterne. Gennem leg og læring bliver fødevarer og kunsthåndværk formidlet af især aktive foreningsfolk - hør bare her:

Husflidsforeningerne fra Køng, Fladså og Møn viser, hvordan et kantet stykke træ kan drejes til en rund skål.

Jægerforbundets Naturvejlederkorps flår et stykke vildt, og inviterer tilat gætte dyreskind.

Vordingborg Fjerkræklub udstiller høns i alle regnbuens farver, i størrelser fra solsort til havørn og med eksotiske navne som Sabelpoot, Brahma og Chabo. Fåreavler Frank Hansen og hans hyrdehunde sætter fårene på plads, og nogle af fårene får en sensommertrimning.

Godsejer Peter Tillisch fortæller om godsets historie og viser rundt blandt de fredede bygninger.

Sidst men ikke mindst vil Kalvehave Labyrint og Langholm Frugt fra Bårse lægge en sindrig labyrint af æbler, der vil udfordre både børn og måske især voksne.

Når benene er blevet trætte kan festivalgæsterne tage sig en pause i Café Kulinarisk Rosenfeldt. Caféen byder som noget helt nyt på grillet skovgris. Grisene har gået på friland med skov, hvilket angiveligt giver kødet en helt anderledes struktur og smag.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle