Karoline-piger kaldes til træf på Gl. Estrup

Gl. Estrup efterlyser gamle Karoline-piger til træf, som afholdes 13. september.

I år er det 25 år siden, at det sidste hold Karolinepiger blev sendt af sted - og det skal fejres med en gentagelse af sidste års Karoline-pigetræf.

Sidste år i februar mødtes 150 tidligere Karolinepiger for første gang i en større forsamling, nemlig, da Dansk Landbrugsmuseum afholdt det, der måske bliver begyndelsen på en tradition - et Karolinepigetræf. Det skete i forbindelse med åbningen af »Åh, Karoline«, en særudstilling om det moderne danske køkkens udvikling de seneste 50 år.

Efterlyser flere piger

Nu har en lille arbejdsgruppe bestående af gamle Karoliner og Dansk Landbrugsmuseum udarbejdet et program for afholdelse af det andet Karolinepige-træf – lørdag 13. september 2014, på Dansk Landbrugsmuseum.

Og er der gamle Karolinepiger, som ikke har hørt om træffet sidste år, og som kunne tænke sig at være med i 2014, må de meget gerne henvende sig til museumsinspektør Irene Hellvik på Dansk Landbrugsmuseum.

»Vi er mange, der glæder os og ser frem til igen at ses«, siger Irene Hellvik.

Stoppede i 1989

Karolinepigerne var i perioden 1961–1989 et succesfuldt markedsføringsfremstød for Danmark. Kønne, unge og veluddannede piger drog til udlandet for at fremme viden og ikke mindst salget af danske oste. Iklædt flotte uniformer og gode manerer gik de lige ind hos de udenlandske indkøbere og forbrugere, og blev et begreb for kvalitet.

Mellem 1961 og 1989 var mere end 500 piger med i dette felttog. Det største marked var, og forblev, Tyskland; men pigerne kom også til Sverige, England, USA, Japan og Australien. Mange har gennem årene bevaret kontakten til deres egne hold og mødes jævnligt, mens andre ved et tilfælde møder gamle Karoliner.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle