L&F indstifter ny pris: Vil finde bedste frugt- og grøntafdeling

Nu er de seks nominerede til Frugt- og Grøntprisen 2014 fundet.

Hele 13 butikskæder har indstillet frugt- og grøntafdelinger fra hele landet til Frugt- og Grøntprisen 2014, og nu er seks butikker blevet nomineret til de to kategorier: Bedste frugt- og grøntafdeling i discount og Bedste frugt- og grøntafdeling i et super-eller hypermarked.

Det skriver Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelelse.

Den helt nye pris er skabt af Landbrug & Fødevarer med DLG Food og Dansk Gartneri som partnere, og det var en enig jury, der har valgt de seks nominerede, selvom det var tæt.

»Interessen for prisen har simpelthen været overvældende, og det har virkelig været svært at vælge mellem de indstillede butikker. Først og fremmest, fordi der er mange innovative og inspirerende frugt- og grøntafdelinger ude i landet, og for det andet fordi alle de indstillede på forbilledlig vis har gjort rigtig meget ud af deres præsentationer,« siger Lærke Kirstine Lund, jurymedlem og markedskonsulent i Landbrug & Fødevarer.

Hjælpe med måltidsløsninger

De seks er blandt andet valgt, fordi de har gjort noget ekstra for at hjælpe forbrugerne med måltidløsninger og på hver deres måde har vist, at en frugt- og grøntafdeling kan hjælpe med at skabe bedre måltider til danskerne.

»Ude i butikkerne kan de se, at frugt og grønt ofte er det på indkøbssedlen, der ikke er bestemt på forhånd. Man skriver måske kartofler og løg ned men ellers bare »frugt« eller »grøntsager«. Det giver virkelig butikkerne mulighed for at inspirere forbrugerne til at prøve nye varer, og det er noget vi i juryen har lagt stor vægt på i vores nomineringer,« siger Jan Kristensen, jurymedlem og salgsdirektør i DLG Foods.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle